İmmobilizer Anahtar

İmmobilizer anahtar hakkında bilgi vermek gerekirse kelime anlamı olarak Türkçe’de tam karşılığı olmamakla birlikte çipli oto anahtarı sistemi olarak da tanımlayabileceğimiz immobilizer anahtar, anahtar içindeki çipin kontak kısmında bulunan elektronik bir kutuyla etkileşimini ifade etmektedir. Çipli oto anahtarı veya çipli motor kilidi gibi isimlerle de anılan bu sistemde araç anahtarı ve kontakta yer alan anten sayesinde immobilizer beyni denen sistemle bağlantı kurulmaktadır. Araç çalma vakalarının önüne geçmede oldukça etkili bir çözüm olan bu sistem, bazı ülkelerde zorunlu hale getirilmiş ve bu suç alanında %75 düşüş sağlamasıyla güven kazanmıştır.

İmmobilizer Anahtar Avantajları

İmmobilizer anahtar sistemlerinin en önemli özelliği aracı çalınmaya karşı etkili şekilde koruması olmakla birlikte, bu sistemde anahtarın içinde bulunan çip hırsızların düz kontak yapmasının önüne geçmektedir. Araca bindiğiniz ve kontağa anahtarı yerleştirdiğiniz anda işlem başlamakta, anahtar içende bulunan çip immobilizer beynine önceden aktarılmış olan bilgileri göndermektedir. İmmobilizer arıza yaptığı takdirde veya çipsiz bir anahtar kontağa takıldığında arabanın marşı dönebilir, ancak araç çalışmaz. Bahsedilen tüm bu otomatik işlem basamaklarının gerçekleşme hızı ise son derece yüksek olup, 10 salise gibi kısa bir anda araç çalıştırılmaktadır.

İmmobilizer Anahtar Sorun Çözümleri

               Araç anahtarının bu özgün bilgiler doğrultusunda çalışması, mutlaka yedek anahtar edinmenizi gerektirmekte, aracın kapıları kilitliyse ve anahtar kaybedilmişse tüm kontağın sökülmesi gerekmektedir. Kontağa göre anahtar yapmak için immobilizer anahtar’ın beyni sökülecek ve yeniden çip yapılacaktır. Bir diğer olası olumsuzlukta ise kontağa bastığınız halde araç çalışmıyor olabilir ve bu durumda akla gelen ilk seçenek çipin arıza yapmış olmasıdır. Bu sorun karşısında genellikle immobilizer ışığının yanmadığı veya kırmızı bir led lambanın hızlı şekilde yandığı görülmekte ve bu alanda hizmet veren oto tamir uzmanlarından destek almanız gerekmektedir.

Yedek anahtarın kopyalanması veya tamiri için ödenmesi gereken ücret talep edilen süreye bağlı değişmektedir. Yaklaşık birkaç saat içinde kopyalanabilen bu anahtarların acil olarak yapılmasını  istemeniz halinde maliyet yükselebilir.

                Geniş ürün yelpazesi ve yüksek hizmet kalitesiyle yanınızda olan ekibimiz tüm bu durumlarda ve çok daha fazlası için yanınızda olmakta, oto immobilizer anahtar çeşitleri için bizlere ulaşmanız yeterli olmaktadır. Tüm arıza veya anahtar problemlerinde uzmanlarımıza danışabilir, güvenilir hizmetlerden en ekonomik seçeneklerle faydalanabilirsiniz.